Zomerexpo 'Roeselare geworteld in erfgoed'

Wat is het gedeeld verleden van regio Midwest? Afgelopen jaar brachten we dit in kaart met acht erfgoedlijnen. Ontdek ze voor het eerst in de zomerexpo van Stad Roeselare, vanaf 23 juni in Ter Posterie!

Welk erfgoed is belangrijk voor Midden-West-Vlaanderen? Welke gebeurtenissen en personen waren van cruciaal belang? Welke lokale erfgoedverhalen zijn van grote waarde? Welke ankerpunten brengen ons samen?

In een zoektocht naar het gedeeld verleden van Midden-West-Vlaanderen kwamen acht gemene delers naar boven, acht erfgoedlijnen. Het zijn thema’s die de regio gevormd hebben en verklaren hoe dynamieken zijn ontstaan. Ze tonen onze wortels in het verleden, maken de verbinding met wie we zijn vandaag en tonen waar we naartoe gaan in de toekomst. Ze weerspiegelen en verbeelden de veelzijdigheid en verbondenheid van de regio Midwest.

De tentoonstelling “Roeselare geworteld in erfgoed” toont voor het eerst de acht erfgoedlijnen, en dit volledig op maat van Roeselare. Vanuit de regionale lijnen zoomt de expo in op de geschiedenis van Roeselare. We pikken er enkele verhalen uit per thema, tonen unieke archiefstukken en brengen treffende getuigenissen. 

De tentoonstelling “Roeselare Geworteld” is een samenwerking van erfgoedcel TERF (BIE Midwest) en het archief van stad Roeselare.

De expo is gratis te bezichtigen vanaf 23 juni in Ter Posterie. Open op woensdag t.e.m. zondag, van 14u. tot 18u.

Ga na je bezoek met een gids op pad en duik nog dieper in de rijke geschiedenis van Midden-West-Vlaanderen.

Er is ook een uitgestippelde fietsroute rond deze expo.