Vertelkoffer 'Werk'

Reminisceren met de vertelkoffers

Reminisceren is een ideale manier om oudere mensen een gevoel van eigenwaarde te geven, om hen nog eens te laten terugblikken op hun leven en dit verleden te delen met anderen.
In dit kader ontwikkelde TERF zes vertelkoffers die elk een ander thema belichten. Aan de hand van filmpjes, geluidsfragmenten, oude foto’s en heel wat voorwerpen wordt de tijd van toen terug opgeroepen.

Inhoud vertelkoffer 'Werk' 

De laatste decennia zijn we in Vlaanderen geëvolueerd van een nog sterk agrarische en industriële werkomgeving naar een hoogtechnologische zorgmaatschappij. Mensen ervaren veel meer stress en burn-outs zijn niet meer weg te denken in ons huidig arbeidsmilieu. Maar hoe zat het vroeger met de arbeidsomstandigheden in Vlaanderen?

Met deze vertelkoffer duiken we terug in het verleden van het thema “arbeid en werk”. Onder meer volgende vragen komen aan bod: Hoe was het om in een fabriek te werken in de tweede helft van de vorige eeuw? Waren daar ook veel vrouwen aan het werk? In welke sectoren waren de fabrieken vooral actief in onze regio? Wat weet je nog over het zware werk in de land- en tuinbouw? Wie had een zelfstandig beroep vroeger? Ben je als vrouw ook buitenshuis gaan werken of nam het huiswerk voor een groot gezin al je tijd in beslag?

Het antwoord op al deze vragen en nog veel meer proberen we te achterhalen aan de hand van deze vertelkoffer rond ‘werk en arbeid vroeger’.

 

Gratis ontlenen.

 

Reserveer deze koffer