Vertelkoffer 'Vrije tijd'

Reminisceren met de vertelkoffers 

Reminisceren is een ideale manier om oudere mensen een gevoel van eigenwaarde te geven, om hen nog eens te laten terugblikken op hun leven en dit verleden te delen met anderen.
In dit kader ontwikkelde TERF zes vertelkoffers die elk een ander thema belichten. Aan de hand van filmpjes, geluidsfragmenten, oude foto’s en heel wat voorwerpen wordt de tijd van toen terug opgeroepen.

Inhoud vertelkoffer 'Vrije tijd'

Onder vrije tijd verstaan we onder meer het beoefenen van een hobby, TV kijken, uitgaan, sociale contacten onderhouden, op reis gaan of andere vormen van recreatie of sport. Tijd die benut wordt om tot rust te komen na een stresserende tijd op het werk en de batterijen op te laden.

Vroeger was vrije tijd een schaars gegeven. Met deze vertelkoffer willen we peilen hoe de mensen vroeger die zeldzame vrije tijd beleefden. We nemen jullie mee naar de kermis van toen; het op café gaan en de daarbij horende volksspelen. Uitgaan was vroeger vooral gaan dansen en naar de cinema gaan. Hoe nam men vroeger vakantie en waar ging men op reis. Met het verenigingsleven van toen sluiten we onze wandeling doorheen de vrije tijd van toen af.

 

Gratis ontlenen, waarborg €20.

 

 Reserveer deze koffer