Vertelkoffer 'School'

Reminisceren met de vertelkoffers 

Reminisceren is een ideale manier om oudere mensen een gevoel van eigenwaarde te geven, om hen nog eens te laten terugblikken op hun leven en dit verleden te delen met anderen.
In dit kader ontwikkelde TERF zes vertelkoffers die elk een ander thema belichten. Aan de hand van filmpjes, geluidsfragmenten, oude foto’s en heel wat voorwerpen wordt de tijd van toen terug opgeroepen.

Inhoud vertelkoffer 'School' 

Elk jaar opnieuw openen de schoolpoorten zich op 1 september voor honderdduizenden scholieren en studenten. Iedereen is het ermee eens dat je zonder diploma in onze maatschappij een grote achterstand hebt. Onderwijs is dus een heel belangrijk deel van onze samenleving en bepaalt heel sterk onze jeugdjaren maar ook de rest van ons beroepsleven.

Met deze vertelkoffer en het materiaal dat je erin kan vinden, proberen we de tijd van het schoolleven van toen  weer naar boven te halen: Hoe werd er vroeger geschreven? Mocht je met de linkerhand schrijven? Welke waren de belangrijkste vakken? Zaten jongens en meisjes samen in de klas? Moest je een uniform dragen? Werd er ook al eens kattenkwaad uitgehaald op school en welke straffen werden er daarvoor uitgedeeld? Kregen jullie ook handwerk (breien en haken) op school, de jongens ook? Werden er veel spelletjes gespeeld op de speelplaats en werd er ook af en toe eens gevochten?

Met deze en tal van andere invalshoeken wekken we de schooltijd van toen weer tot leven.

 

Gratis ontlenen.

 

 Reserveer deze koffer