Verse SprUiTjes

Elke dag oefenen artiesten uit onze regio in kille kelders, ateliers achteraan in de tuin, polyvalente ruimtes, op zolders of in die ene extra kamer in huis. Bedenken, schrijven, verzinnen en vele malen herbeginnen. Wat drijft artiesten? Uiteindelijk hopen ze allemaal hun creaties ooit aan het publiek te kunnen tonen. In onze regio hebben we goeie grond, artiesten wortelen hier goed. Als intergemeentelijke cultuurwerking in de regio Midden-West-Vlaanderen willen we dat ontkiemend talent een duwtje in de rug geven, zodat het kan groeien en bloeien. Dit doen we vanaf oktober onder de naam ‘Verse SprUiTjes’. 

Een hulpmiddel voor organisatoren

Verse SprUiTjes is in de eerste plaats een platform voor organisatoren. In enkele muisklikken kan het aanbod bekend en minder bekend talent uit de regio Midwest verkend worden. Organisatoren interpreteren we overigens ruim. Ben je als gemeentebestuur op zoek naar een tof groepje voor de opening van een nieuw gebouw of cultureel seizoen? Wil je als café-uitbater een concertreeksje opzetten? Ben je actief in een wijkcomité en zoek je nog een act voor jullie wijkfeest? Geeft jouw vereniging een receptie en kan je daar wel een streepje muziek of dans gebruiken? De artiesten op versespruitjes.be bedienen je op je wenken. Op de website ontdek je welke artiesten passen binnen het opzet én het budget dat je voor ogen hebt. Wil je graag een lokale artiest op het podium? Geen probleem, je kan ook filteren op gemeente. 
 

Een kans voor artiesten

Artiesten kunnen zichzelf in the picture plaatsen door hun persoonlijke artiestenpagina aan te vullen. Deze pagina is het perfecte visitekaartje naar organisatoren toe. BIE engageert zich bovendien om dit platform maximaal bekend te maken bij de organisatoren uit de regio om zo meer speelkansen te creëren voor de aangesloten artiesten. In deze Coronatijden is dat geen overbodige luxe.

In het voorjaar van 2020 lanceerden we een eerste oproep voor artiesten. Dat leverde vooral aanmeldingen van muziekgroepen op. Toch hopen we dat ook dansgroepen, stand-upcomedians, spoken word-artiesten, vertellers – en iedereen die in een ander podiumvakje past – de weg zullen vinden naar dit platform.

Bezoek nu versespruitjes.be