Trefdag psychische kwetsbaarheid 2022

Op 11 oktober 22 organiseerde het Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO) een trefdag rond psychische kwetsbaarheid. Doel van de GBO- werkgroep proactieve acties was om de eerste en tweede lijn samen te brengen rond dit thema. Om mensen met psychische kwetsbaarheid te bereiken is het vooral belangrijk dat toeleiders dit snel kunnen detecteren en de juiste doorverwijzing kunnen doen.  Aan de hand van vijf inspirerende workshops werd er ingegaan op enkele knelpunten die basiswerkers ervaren. Daarnaast  werd het aanbod naar die specifieke doelgroep toegelicht.

Bijkomend konden de 125 ingeschreven hulp- en zorgverleners elkaar en een 15-tal organisaties ontmoeten tijdens een netwerkmoment dat over de middag doorging.

Na de trefdag kregen de deelnemers een bevraging die peilt naar verdere agendapunten rond het thema 'psychische kwetsbaarheid'. De bedoeling is om het gesprek verder aan te gaan met de betrokken organisaties.  

Wil u of uw organisatie ook betrokken worden in het verder nadenken over de aanpak van psychische kwetsbaarheid in de regio Midwest, contacteer ons dan gerust!

Onderaan deze pagina vindt u enkele sfeerfoto’s van deze inspirerende dag

Flyer 'Aanspreekpunten en crisismeldpunten over psychische kwetsbaarheid'

Naar aanleiding van de trefdag werd een flyer opgesteld waar alle aanspreekpunten en crisismeldpunten over psychische kwetsbaarheid voor regio Midwest in zijn opgenomen. Deze flyer en de powerpoints van de workshops kan je hieronder downloaden!

Flyer Aanspreekpunten.pdf3,9 Mb(pdf)

Documenten

  • PZT ouderen psychische kwetsbaarheid.pdf 1004,8 Kb
  • WINGG- Basisinterventies bij jongeren met psychische kwetsbaarheid.pdf 808,4 Kb
  • DET- Psychische kwetsbaarheid en verslaving workshop 5.pdf 494,8 Kb
  • Emino-Verhoog je veerkracht_Trefdag psychische kwetsbaarheid.pdf 2,4 Mb
  • Voorstelling EKC aan Midwest.pptx 3,8 Mb

Foto's