Til je culturele project op met subsidies (bovenlokale cultuurprojecten)

Hou je van samenwerken en verbinden? Over de grenzen van gemeenten, sectoren of disciplines heen? Grijp je kans om te experimenteren en te groeien in je culturele praktijk.

Vraag een subsidie aan voor jouw bovenlokaal cultuurproject.
Werk je aan een groot project, eventueel voor meerdere jaren, zet je in op brede partnerschappen, de functies en eventueel ook beleidsprioriteiten? Kies dan voor de bovenlokale cultuurprojecten.

De deadlines hiervoor in 2024 zijn 15 mei en 15 november. 

OP/TIL maakt je wegwijs

OP/TIL stimuleert cultuur in alle richtingen. Het steunpunt verbindt spelers uit de brede cultuursector, over de grenzen van gemeenten, sectoren en disciplines heen. Geef je projectideeën vorm met de hulp van OP/TIL. Stel een dossier op en vraag een subsidie aan. De deadline is 15 mei 2024.

OP/TIL maakt jou wegwijs met een webinar, een stappenplan, consults op maat en de toolkit Bovenlokaal Werken. Wil je kort een idee aftoetsen, of heb je een kleine of grote vraag? Dan kan je die nu ook stellen tijdens een live of digitale VRAAG/RAAK

Hulp nodig bij je begroting? Schrijf je in voor de online workshop begroten op donderdag 25 april 2024.

Het Bovenlokaal Cultuurdecreet
In 2019 ging het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. De Vlaamse overheid reikt 4 keer per jaar subsidies aan voor jouw unieke en grensverleggende cultuurproject.

Komt jouw projectidee in aanmerking? 
Check het hier