Thuis op Erfgoeddag 2024?

Blijf dan zeker niet thuis, maar beleef het thuisgevoel tijdens Erfgoeddag op 21 april 2024. ‘Thuis’ is immers de rode draad doorheen het ongetwijfeld verrassend en divers aanbod van erfgoedactiviteiten die dag.

Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer!  

Ter invulling van die dag komt er een inspiratiesessie op donderdagavond 26 oktober voor iedereen die dit thuisgevoel creatief en belevend wil vertalen naar het brede publiek op Erfgoeddag. Meer info hierover in de nieuwsbrief van oktober.

Tussen 15 en 26 april 2024 zijn er ook opnieuw Erfgoedschoolweken.
Het thema ‘Thuis’ kan terug een mooie insteek zijn voor de diverse schoolvakken en -richtingen. Net zoals de vorige EGD thema’s ‘Erfgoed maakt school’ en ‘Beestig erfgoed’ in de klas (erfgoedklasbakken) of daarbuiten (VIP-rondleidingen). Het zorgt alvast voor een groeiend aantal enthousiaste leerkrachten
De erfgoedcel zorgt daarom terug voor een geschikt aanbod van erfgoedklasbakken en VIP-rondleidingen voor de scholen in de regio.

Kinderen en jongeren doen proeven van cultuur en erfgoed, haast niemand trekt de relevantie ervan nog in twijfel. Toch is de positie van erfgoed in onderwijs allesbehalve vanzelfsprekend of verworven. De inspiratie dag ‘Vuile handen, lerende kinderen’ biedt een forum aan erfgoedwerkers, leerkrachten en directies om erfgoed en onderwijs blijvend te verbinden.
Warm aanbevolen!