Cultuursoiree 2024 in Cinema De Keizer

Dit jaar stond de Cultuursoiree in het teken van de Oscars. Elke gemeente ging naar huis met een felbegeerd oscarbeeldje: een bekroning voor de grote inzet en het geslaagde teamwerk tussen tal van partners in de regio.

En de Oscar gaat naar … 

Cinema De Keizer, de Lichterveldse dorpscinema die dit jaar haar 100ste verjaardag viert én de enige uit die tijd die nog films vertoont in België, kon geen beter decor bieden voor de jaarlijkse Cultuursoiree, hét info-en netwerkmoment voor alle cultuur en erfgoed-medewerkers uit Midwest. De genodigden werden in ware Oscar-stijl gracieus onthaald en begeleid naar de ‘Midwest-Oscar-fotobooth’. 

Tijdens de Oscaruitreiking werden de vele waardevolle cultuur-, erfgoed- en archiefprojecten van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet. Elke gemeente kon uiteindelijk naar huis gaan met een felbegeerd oscarbeeldje: een bekroning voor de grote inzet en het geslaagde teamwerk tussen tal van partners in de regio.  

Zoals dat gaat bij een cultuursoiree, keken we ook even vooruit naar wat 2024 brengt op vlak van cultuur en erfgoed. En hoe kan dat beter dan met een eigen film? Een film in Wes Anderson style.

En wie was nog een grote winnaar van de avond? Dat waren natuurlijk de meer dan 40 live-muzikanten van de Koninklijke Fanfare Sint-Cicilia De Zwaan. Lichtervelde op haar best! 

Benieuwd naar de foto's op de catwalk van de Oscars? Een link met de foto's wordt binnenkort aan alle aanwezigen bezorgd.