Sportclubacademie 2023

Heeft jouw sportvereniging al een duik in het communicatiebad genomen, maar zou je daarbij wel nog wat meer praktische info kunnen gebruiken? Neem deel aan de Sportclubacademie!

Midwest en Baristaz slaan de handen in elkaar en organiseren vier microtrainingen rond communicatie voor sportverenigingen in de regio Midwest. 

Praktisch: 

  • Locatie Roeselare: Streekhuis (Spanjestraat 141, 8800 Roeselare)
  • Locatie Tielt: Sporthal De Ponte (Sportlaan 3, 8700 Tielt)
  • Telkens van 19u30 tot 21u
  • Deelnameprijs: €10/vereniging per sessie (max. 3 personen per vereniging)
  • Aantal plaatsen per sessie zijn beperkt, schrijf je tijdig in
  • Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar dvv-midwest@midwest.be.

Maandag 2 oktober: Digitale nieuwsbrief (Tielt)

Tijdens deze microtraining geeft BARISTAZ Eline Bruneel je handige tips hoe je best van start gaat met een digitale nieuwsbrief of hoe je jouw huidige nieuwsbrief kan optimaliseren. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de gratis tool MailChimp.

Wat mag je zoal verwachten tijdens deze sessie: een template opmaken op maat van jouw sportvereniging, de inhoud van jouw nieuwsbrief bepalen, het uitsturen van de nieuwsbrief aan de hand van een database.

Deze sessie richt zich op sportverenigingen die op heden nog geen digitale nieuwsbrief inzetten of sportverenigingen die sporadisch een digitale nieuwsbrief uitsturen maar nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.  
Ook wie een ander online platform gebruikt dan MailChimp is welkom voor wat tips en tricks over het hoe en wat van een digitale nieuwsbrief.

Voor deze sessie is het noodzakelijk om je eigen laptop mee te brengen, want je gaat zelf voor je sportvereniging aan de slag tijdens deze sessie. Bij voorkeur heb je vooraf al een account aangemaakt in MailChimp.

Schrijf je in

Dinsdag 10 oktober: Canva (Roeselare)

Gedaan met bricoleren in Word om die afbeelding mooi naast de tekst te krijgen. Leve Canva!
Canva is een online designprogramma voor ontwerpen die zowel kunnen dienen voor drukwerk als voor sociale media.

Deze sessie richt zich op beginners voor wie Canva nog onontgonnen terrein is; voor sportverenigingen die graag digitale en geprinte ontwerpen sneller en gemakkelijker willen kunnen ontwerpen.

BARISTAZ Eline Bruneel leert je de eerste stappen binnen Canva te zetten. Breng daarom zeker jouw eigen laptop naar deze sessie mee. Want we gaan samen stapsgewijs aan de slag.
Deze sessie leert je de basismodaliteiten binnen Canva kennen. Deze microtraining is dus gericht naar sportverenigingen die op vandaag nog geen grafische opmaakprogramma’s gebruiken.

Schrijf je in

Donderdag 12 oktober: Meta Business Suite (Tielt)

Heb je altijd meer uit je Facebook en Instagramaccount willen halen? Of staar je jezelf  blind op de statistiekjes van Meta? Wil je misschien experimenteren met advertenties op deze kanalen? Dan is deze training iets voor jou!

We nemen tijdens deze sessie een kijkje achter de schermen bij alle data die Meta-accounts aanbieden. Welke doelgroepen bereik je, hoe kan je data interpreteren en hoe kan je zelf een campagne opzetten? We gaan heel concreet aan de slag, kijken waar de knoppen zitten en wat de mogelijkheden zijn!

Heb je een eigen laptop? Dan raden we je aan om deze zeker mee te nemen zodat je zelf ook concreet op zoek kan gaan waar alles staat voor de accounts van jouw club.

Schrijf je in

Donderdag 26 oktober: Schrijven voor doelgroepen + ChatGPT (Roeselare)

Zit jij je woorden altijd te wikken en te wegen? Doe je er een halve dag over om een tekstje van twee zinnen te schrijven? Of heb je net de indruk dat wat je schrijft, niet duidelijk is voor de mensen die je probeert te bereiken?

Dan is deze sessie voor jou! Tijdens deze avond, neemt Baristaz-trainer Maja je mee in de wondere wereld van de teksten. Welke soorten teksten zijn er, welke keuzes maak je om je woorden te kiezen? En breng je een heldere boodschap die duidelijk is voor jouw publiek? Daarmee gaan we aan de slag! Met een beetje hulp van ChatGPT.

Je krijgt de avond zelf ook wat opdrachten om te doen, dus een laptop of pen en papier zijn aangeraden om mee te nemen!

Schrijf je in

Documenten