Binnenkort skeelerroutes in Midwest

In maart 2021 heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts de allereerste skeelerroute in Vlaanderen (Genk en Hasselt) officieel geopend. Ook in onze regio maken we werk van skeelerroutes!

Zaterdag 20/03/21 heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts de allereerste skeelerroute in Vlaanderen officieel geopend. De bewegwijzerde, permanente route op maat van de skeeleraar combineert verschillende lussen langs de mooiste plekken in Genk en Hasselt, goed voor 90 km skeelerplezier.

Skeeleren in onze regio

De skeelersport, die weer erg populair is, eist duidelijk zijn plaats in de openbare ruimte. De regio wil graag een antwoord bieden op deze groeiende vraag en ging aan de slag. 

In overleg met de lokale besturen, Sport Vlaanderen en Skate Vlaanderen werden de contouren voor het ontwikkelen van skeelerroutes in onze regio reeds bepaald. De skeelerroutes zullen initieel uitgerold worden op grondgebied van de geïnteresseerde steden/gemeenten, nl. Roeselare, Tielt, Izegem, Ingelmunster, Ledegem en Staden. Dit kan in de toekomst uitgebreid worden naar andere gemeenten/steden.

Meten is weten

Voor we verder gaan met de ontwikkeling van zo'n route, is het belangrijk de noden te capteren van de potentiële gebruikers. Moeten het verbindingslussen zijn tussen verschillende skeeler- en skate parken? Moet het een knooppuntenroute worden net als bij de fietsknooppunten? Moeten er vaste routes per gemeente ontwikkeld worden?

Met een heuse skeeler-zomer-enquête bij de doelgroep verzamelen we nu deze info. Enkel zo kunnen we een stevig antwoord bieden en de juiste routes ontwikkelen.

Het doel is om deze routes letterlijk en figuurlijk tegen de zomer van 2022 uit te rollen.