Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out

NO STRESS bootcamp in juli, 3 dagen zorgen voor jezelf tegen stress en burn-out

Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out

Het werk en het dagelijkse leven zorgen voor heel wat stress. Ons mentaal welzijn staat onder druk en burn-out loert bij steeds meer mensen om de hoek.

Avansa-mzw startte in 2019 met het burn-out-project 'De Kanarie in de Koolmijn', een theaterstuk gebracht door mensen die zelf met burn-out werden geconfronteerd. Momenteel ligt de focus op preventie van burn-out in bedrijven en organisaties. Stad Roeselare, Skyline, Liantis, Edewe, de Lochting, Acerta en Avansa richtten samen de 'Roeselaarse Coalitie tegen Burn-out' op. De coalitie wordt mee ondersteund door ARhus, CM-Gezonde Buurt, Netwerkkwadraat, ABVV én BIE, het cultuur- en erfgoedplatform van Midwest.

De problematiek wordt niet alleen binnen onze eigen organisatie ter sprake gebracht, we focussen ook op de brede culturele sector die het de laatste twee jaar extra hard te verduren had. Heel veel cultuurwerkers, artiesten, vrijwilligers...werden op zichzelf terug geworpen, haakten af of vinden niet onmiddellijk de weg terug.

NO STRESS Bootcamp 

De eerste actie die vanuit de Coalitie wordt gelanceerd is het NO STRESS Bootcamp. Op 14, 15 en 16 juli vindt in Ten Elsberg (zaal Rinus) in Roeselare een driedaags programma met lichaamsgerichte oefeningen, dialoog, meditatie- en stemtechnieken plaats. Ondersteund en geïnspireerd door de groep (maximum 16 deelnemers) staat de zorg voor jezelf centraal. 

Alle info is te vinden op de website van Avansa-mzw. 

Documenten

  • NO STRESS Bootcamp verso.pdf 1,5 Mb
  • NO STRESS Bootcamp recto.pdf 1,2 Mb