Regio Midwest klaar voor digitaal planningsplatform

De 16 besturen van de regio Midden-West-Vlaanderen engageren zich om hun bestuurskracht te verhogen via een doorgedreven samenwerking. De oprichting van de dienstverlenende vereniging  Midwest (eind 2017), waar ook WVI partner in is, draagt hiertoe bij.

Recent hebben de 16 besturen beslist om samen formeel in te stappen in DSI (Digitale Stedenbouwkundige Informatie).

DSI is het digitale platform voor alle planinstrumenten op gewestelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau.
Vanaf 1 juni 2018 wordt het gebruik van DSI overal verplicht. Het zal gebruikt worden als een uitwisselingsplatform voor nieuwe plannen en verordeningen, inclusief de adviesprocedure.

Via DSI wordt het op termijn ook voor de burger en bedrijven gemakkelijker om na te gaan welke voorschriften in welk gebied van toepassing zijn.

Regio Midwest deelt een intergemeentelijke GIS-coördinator. De coördinator heeft de gemeenten de voorbije maanden extra ondersteund om de bestaande plannen conform DSI op te laden.

Met deze gezamenlijke instap van de 16 besturen wordt het streven van het Midwestoverleg naar convergentie meteen tastbaar én zichtbaar op kaart. Door deze manier van werken is de regio uniek in Vlaanderen.


Kaart: DSI in regio Midwest (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene)

Contactpersonen
Kris Declercq – voorzitter Midwestoverleg, burgemeester@roeselare.be
Bert Maertens – ondervoorzitter Midwestoverleg, burgemeester@izegem.be
Saskia Verriest – coördinator Midwestoverleg, s.verriest@wvi.be
Wouter Verhelst – intergemeentelijke GIS-coördinator, w.verhelst@wvi.be

Geef een reactie