RADAR: monumenten, archeologie, landschappen

RADAR is de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED) van Midwest. Zowel gemeentebesturen als burgers kunnen bij ons terecht met al hun vragen omtrent archeologisch, bouwkundig en landschappelijk erfgoed.

RADAR inventariseert en waardeert een diversiteit aan onroerend erfgoed in de regio en ontwikkelt in samenspraak met de lokale besturen een specifieke visie voor het behoud en beheer ervan. We geven ook professioneel advies aan gemeentelijke diensten in het kader van omgevingsvergunningen en aan bouwheren, particulieren en erfgoedspelers in het kader van plannen en projecten.

Verder zet RADAR in op sensibilisering om het draagvlak voor onroerend erfgoed te verbreden. We coördineren Open Monumentendag en de Archeologiedagen in de regio en communiceren over lopende opgravingen en diverse activiteiten. Ontdek het funerair erfgoed in de regio via Versteende Getuigenissen en ga in de klas aan de slag met het educatief pakket Archeo-logisch toch!

Werkingsgebied: Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Wingene en dienstverlening brede regio.

Documenten