Over Sport Midwest

Op 1 januari 2020 werd Sport Midwest een deelwerking van DVV Midwest. Sport Midwest is een intergemeentelijk samenwerkingsverband actief in de 16 gemeenten van regio Midwest. Concreet gaat het over de besturen Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene.

Het hoofddoel van Sport Midwest is om haar inwoners meer en duurzaam te laten sporten in de regio. Sport Midwest zet daarbij in op de bovenlokale sport- en beweegkansen.

Sport Midwest focus zich op drie pijlers.

De eerste pijler is de promotie van het bovenlokale sportaanbod in de regio. We doen dat aan de hand van activiteiten en evenementen voor heel diverse doelgroepen. 

Binnen de tweede pijler, bovenlokale sportinfrastructuur, willen we zowel de binnen- als de buitensportfaciliteiten in beeld brengen, optimaliseren en op elkaar afstemmen. We maken werk van een bovenlokaal sportinfrastructuurplan.

Met de derde pijler, bovenlokale sportclubondersteuning, faciliteren we overleg tussen de bovenlokale sportverenigingen en promoten we het bovenlokale sportaanbod in de regio.

Bekijk zeker eens ons aanbod om een beter zicht te krijgen op de werking.