OPROEP: 150 jaar tram in Vlaanderen - getuigenissen gezocht

De tram is, op enkele uitzonderingen na, al vele decennia uit het straatbeeld verdwenen. Toch leeft hij tot op vandaag nog verder in herinneringen en verhalen. META vzw bundelt getuigenissen voor het erfgoedproject 'Langs het venster van de tram'.

De tram. Laat waar ook in Vlaanderen de naam vallen en de kans is groot dat er verhalen worden opgediept over uit een ver verleden en termen als boerentram, receveur of wattman je om de oren vliegen. Want de tram mag dan, op enkele uitzonderingen na, al vele decennia uit het straatbeeld verdwenen zijn, toch leeft hij tot op vandaag nog verder in herinneringen en verhalen.

Het is omwille van deze herinneringen en verhalen dat Mobiliteitserfgoed Tram en Autobus vzw, kortweg META, het erfgoedproject ‘Langs het venster van den tram’ op de rails zet.

Hiermee willen ze onder meer audiovisuele getuigenissen verzamelen over de tram. Dit mag gaan van grappige anekdotes, over interessante weetjes tot alledaagse rituelen waarin de tram voorkomt.

Wil je getuigen over je band met de tram in onze regio? Of ken je personen die de tram nog hebben weten rijden, ervan gebruik hebben gemaakt of misschien zelf nog hebben bestuurd?
Contacteer dan Sander Somers ( 0477 91 18 92 ), Projectmedewerker META vzw | Mobiliteitserfgoed Tram en Autobus.