Open Monumentendag 2021: doe je mee?

Noteer zondag 12 september 2021 zeker in je agenda want dan vindt opnieuw Open Monumentendag plaats! Wil je er graag samen met ons een heel fijne editie van maken? Heb je een idee voor een grote of kleine activiteit? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Hoe kan je deelnemen als organisator? Ga na of je activiteit voldoet aan de voorwaarden:

  • De activiteit moet te maken hebben met onroerend erfgoed, dat kan zowel bouwkundig, archeologisch als landschappelijk erfgoed zijn. Niet alleen beschermde monumenten of "inventarispanden" komen in aanmerking, maar ook alle plaatsen waarvan jij vindt dat ze erfgoedwaarde bezitten.
  • De activiteit moet gratis zijn voor het publiek.
  • Je hebt wel iets in gedachten, maar het ontbreekt je nog aan wat inspiratie? 
    Het Europese thema dit jaar is ‘inclusie’. Op de website van Herita vzw (de organisator van Open Monumentendag in Vlaanderen) kan je de informatiebrochure bekijken voor tips en inspiratie. Aansluiten bij het thema is niet verplicht.

Bezorg ons alle info tegen eind juni zodat we jouw Open Monumentendagactiviteit kunnen opnemen in onze communicatie!

Organiseer je een Open Monumentendag in een BIE-gemeente (= Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Wingene), dan kan je een subsdie aanvragen. Lees er hier meer over. De subsidie dien je achteraf pas in orde te brengen, maar de vraag mag je nu al doorgeven.

Schrijf je in bij Herita!
Herita coördineert Open Monumentendag op Vlaams niveau. Je kan je activiteit doorgeven aan Herita tot 25 juli. Zo kan Herita je activiteit ook in hun databank en communicatie opnemen, pas dan is het een "echte" Open Monumentendagactiviteit.

En niet te vergeten: houd rekening met de eventuele coronamaatregelen: indien nodig kan je gebruik maken van een reservatiesysteem, zoals dat van Herita.

Vragen, registraties, opmerkingen? Je kan ons contacteren via bie@midwest.be.