Samen ‘En route!’ voor Open Monumentendag 2024

Noteer zondag 8 september 2024 al zeker in je agenda, want dan vindt opnieuw Open Monumentendag plaats! Wil je er graag samen met ons een heel fijne editie van maken? Heb je een idee voor een grote of kleine activiteit? Twijfel dan niet langer!

Neem contact met ons op via erfgoed@midwest.be en wij helpen je graag verder. Breng ons tegen 24 juni op de hoogte van jouw activiteit zodat we ze kunnen opnemen in onze regionale brochure. Een invulformulier met alle nodige gegevens vind je onderaan deze pagina.

Uiteraard moet de activiteit met onroerend erfgoed te maken hebben. Dat kan zowel bouwkundig, archeologisch als landschappelijk zijn. En niet alleen beschermde monumenten of inventarispanden komen in aanmerking, maar zeker ook alle plaatsen waarvan jij vindt dat ze erfgoedwaarde bezitten.

Het centrale thema van Open Monumentendag dit jaar is ‘En route!’. Onder die noemer trekken we langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren en staan we stil bij de monumenten onderweg. Het thema is vrijblijvend, je kan dus ook deelnemen als je niet bij dit thema aansluit.

Bij elke activiteit moet het onroerend erfgoed gratis toegankelijk zijn. Het is ook steeds mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de organisatie van uw activiteit. Meer info kan je hier vinden: https://www.midwest.be/subsidiewijzer.

Documenten

  • Invulformulier_brochure_OMD.docx 84,3 Kb