Midwest zet een knuffelcampagne op

Ook al gaan de cijfers in de goede richting, het COVID-19-virus blijft rondwaren, helaas ook tijdens de eindejaarsperiode. Het is meer dan ooit nodig de maatregelen vol te houden. Daarom lanceren de gemeenten uit de Midwest-regio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene), samen met Dentergem en Lendelede een communicatiecampagne.

Voorzichtig

COVID 19 blijft inwerken op ons persoonlijk en sociaal leven. De verwachting is dat dit nog een tijd zal aanhouden, ook al worden vaccins in het vooruitzicht gesteld. De winterse periode die voor de deur staat, met donkere dagen en feestdagen in het verschiet, maakt het er niet eenvoudiger op. Het komt er dus op aan vol te houden.

Dat is ook de boodschap van de “knuffelcampagne” die in de regio Midwest loopt. Het reclamebureau ViaVictor stelt beelden ter beschikking van gemeenten uit heel Vlaanderen voor een visuele campagne rond de corona-maatregelen.

Kurt Windels, burgemeester van Ingelmunster : ” we moeten onze inspanningen volhouden om verspreiding van het virus te voorkomen. Dus moeten we onze knuffels tijdens de schaarse momenten waarop we elkaar wel kunnen vastpakken 100% de moeite waard maken”.

Knuffelcampagne

De gemeenten uit de regio Midwest werken al maanden samen om COVID 19- te bestrijden. Ze stemmen preventieve maatregelen op elkaar af, doen aan contactopsporing en werken ook aan sensibilisering.

Midwest-Voorzitter en burgemeester van Roeselare Kris Declercq: ‘Deze knuffelcampagne samen uitwerken, versterkt de zichtbaarheid. In alle gemeenten van de regio komt dezelfde boodschap. Dat is een krachtig signaal en ondersteunt de inspanningen van de bevolking.”

De campagne loopt vanaf 1 december in alle gemeenten van de Midwest-regio en Dentergem en Lendelede. Via allerlei kanalen wordt het beeld ondersteund. Op de beelden komt naast het logo van elke gemeente ook het gezamenlijk Midwest-logo.

contact: Kris Declercq | voorzitter DVV Midwest | +32 (0) 495 54 74 09