Lokaal gezondheidsplan warme dagen

Het opstellen van een lokaal gezondheidsplan warme dagen is een regionale actie in het duurzaam energie- en klimaatactieplan 2030, dat werd goedgekeurd door Midwest gemeenten Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede, Tielt en Wingene. 

Een lokaal gezondheidsplan warme dagen bundelt alle acties die een lokaal bestuur voor en tijdens warme dagen onderneemt om de gezondheid van de inwoners te beschermen. Het gaat om acties op korte en lange termijn en een mix van verschillende strategieën zoals educatie, omgevingsinterventies, regels en afspraken, zorg en begeleiding.

De acties richten zich naar verschillende doelgroepen: de algemene bevolking, de lokale handelaars, de kinderen, de ouderen, de sociaal geïsoleerde groepen, de sporters, de bezoekers van evenementen en het eigen personeel.

Het plan komt tot stand door afstemming, netwerking en informatie-uitwisseling tussen betrokken partijen binnen de gemeenten. Het LOGO Midden-West-Vlaanderen biedt ondersteuning bij de opmaak. 

Heel wat inspiratie voor acties kan teruggevonden worden op de website Warme Dagen.