Kennisdelingsplatform: de DigiDeler

Tijdens de Kick-off voor digihelpers op zaterdag 3 februari 2024 lanceerde Miwest het gloednieuwe kennisdelingsplatform: de DigiDeler. 

De DigiDeler is een online platform voor digihelpers dat het mogelijk maakt om in contact te komen met andere digihelpers, vragen te stellen op het forum, documenten te delen (vb. handleidingen) en op de hoogte te blijven van nieuwtjes.  Daarnaast zijn er ook besloten groepen per gemeente waarin digihelpers bijvoorbeeld ook praktische zaken met elkaar kunnen bespreken. Het platform is toegankelijk op een pc/laptop of op een smartphone via volgende link: digideler.midwest.be 

De uitrol van het platform zal in verschillende fasen verlopen:  

  • De personen die aanwezig waren op de kick-off hebben uitleg gekregen en werden reeds uitgenodigd om deel te nemen aan het platform.  
  • De komende weken willen we de digihelpers die niet op het netwerkmoment aanwezig waren ook één voor één informeren en includeren. De digicoach zal bijvoorbeeld langskomen tijdens digihulp-momenten om het platform toe te lichten.  
  • We willen ook de lokale aanspreekpersonen toegang geven zodat zij bijvoorbeeld kunnen meevolgen wat er wordt besproken in de groepen.  
  • In een latere fase willen we ook bibliotheekmedewerkers toegang geven tot het platform. 

Tip: De bibliotheek, een verzameling van handleidingen en nuttige documenten, is al publiek en dus toegankelijk voor jullie via digideler.midwest.be. 

Gerelateerde items