Noor, meter van het Skeelernetwerk Midwest

Het Skeelernetwerk Midwest telt meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten. Om ervoor te zorgen dat deze routes toegankelijk blijven, zijn er toegewijde meters en peters die een oogje in het zeil houden. Eén van hen is de twaalfjarige Noor uit Tielt.

Hoe ben je begonnen met skeeleren? 

Mijn buurmeisjes hebben me leren skeeleren. Ik ben graag buiten en hou ervan om actief bezig te zijn. Naast mijn danslessen, is skeeleren een leuke bezigheid. Meestal ga ik één keer per maand samen met vriendinnen of mijn ouders skeeleren.  

Waarom ben je meter van het skeelernetwerk?

Mijn mama zag de oproep in het stadsmagazine. Aangezien ik graag skeeler, leek het me wel leuk om te doen. Niet veel later heb ik mij kandidaat gesteld.


Wat houdt het meter- en peterschap in?

Enkele keren per jaar skeeler ik langs de route in Tielt om te controleren of alles nog in orde is. Ik kijk of alle bordjes nog op de juiste plaats hangen. Met de sportdienst van Stad Tielt heb ik afgesproken om dit elke schoolvakantie te doen. Eigenlijk mocht ik de controle in de winter overslaan, maar ik kon het niet laten om het toch te doen.

Heb je al meldingen moeten doen?

Er waren wat signalisatiebordjes gevallen, ik heb dit gemeld en de sportdienst heeft dit snel in orde gebracht.

Heb je tips voor iemand die start met skeeleren?

Vooral evenwicht houden, blijven oefenen en niet opgeven!

Bedankt om een oogje in het zeil te houden en het Skeelernetwerk toegankelijk te houden. We wensen je veel skeelerplezier!