In de kijker: nieuwe conservator voor Eperon d'Or

Er is een nieuw gezicht te bespeuren in het cultuur- en erfgoedveld van onze regio. Gertjan Remmerie is sinds november 2021 aan de slag als de nieuwe conservator van Eperon d'Or in Izegem. 

Gertjan stelt zich graag aan je voor:

"In november 2021 volgde ik Hilde Colpaert op als conservator van de musea Eperon d’Or en Stoom & Stroom te Izegem. Ik ben 32 jaar oud, geboren en getogen te Kortrijk en woon in Oostkamp samen met mijn vriendin Pascale, ons vier maanden oude dochtertje Billie en twee trouwe viervoeters. In mijn vrije tijd laad ik mijn batterijen op met een motorrit of bioscoopbezoek en een reisje wanneer dat kan.

Ik heb een breed en duaal interesseveld gaande van techniek en IT tot alles wat met het verleden te maken heeft. In 2012 studeerde ik af als historicus aan de KU Leuven en kort daarna ging ik aan de slag te Talbot House. Ik had het geluk samen met de toenmalige manager Raf Craenhals mijn schouders te mogen zetten onder het project ‘14-18’. Ik heb aan deze periode waarin we erfgoed op een moderne en toegankelijke manier vertaalden naar het brede publiek enorm leuke herinneringen en blijvende vriendschappen overgehouden.

Inmiddels heb ik er enkele jaren in het bedrijfsleven opzitten, onder meer bij Apple waar ik kennis maakte met de laatste nieuwigheden op vlak van technologie. Vandaag stap ik met een frisse blik en vol enthousiasme terug naar de erfgoedsector.

De voorbije maanden maakte ik kennis met mijn fantastische en ervaren team en leerde ik onze musea achter de schermen kennen. Ik kijk er naar uit de komende jaren zowel Eperon d’Or als Stoom & Stroom verder op de kaart te zetten en naast ons huidig publiek ook nieuwe groepen te bereiken. Ik zie het dan ook als een persoonlijke uitdaging jongeren op een eigentijdse manier bij dit verhaal te betrekken om zo de toekomst van dit erfgoed te verzekeren.

Later dit jaar gaan we alvast van start met een expo die rond sneakers die tot de verbeelding van jong en oud moet spreken."

Welkom Gertjan!