Eerste dementievriendelijke wandeling in Oostnieuwkerke

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, lanceerde de Stadense werkgroep dementie een nieuwe dementievriendelijke wandeling.

Personen met dementie, hun familie en zorgverleners kunnen hierdoor samen op tocht gaan en dichter naar elkaar toe te groeien. Want personen met dementie kunnen vaak nog veel vertellen over vroegere herinneringen, wat hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde vergroot en hen rust en ontspanning geeft. Het verleden biedt hen zo een houvast voor het dagelijks leven en de toekomst. Een positief effect dus, niet alleen voor wie dementie heeft, maar ook voor de omgeving.

Tijdens de bewegwijzerde en rolstoeltoegankelijke wandeling ga je 3,5 km lang op pad langs negen stopplaatsen in het centrum van Oostnieuwkerke. Op elke stopplaats maken de wandelaars kennis met een andere erfgoedlijn die je ook digitaal kan bekijken (historische beelden) en beluisteren (geluidsfragmenten) met de Erfgoedapp.  

Starten doe je aan woonzorgcentrum De Oever, Meulebroekenlaan 11, of vzw Kerckstede, Slijperstraat 3. Daar vind je het startbord met bijhorende folders om zelf op pad te gaan.
Meer info

Dit project is een samenwerking van gemeente Staden, erfgoedcel TERF, vzw Kerckstede, woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Ter Westroze, woonzorgcentrum De Oever, dienstencentrum ’t Scharnier en lokaal dienstencentrum De Dorpsplekke.