In de kijker: Christophe Depaepe

Christophe werkte als vrijwilliger in de bibliotheek van Ingelmunster. Bij de start van de inventarisatie van het religieus erfgoed in de kerk van Ingelmunster kreeg hij de vraag of hij ook interesse had om mee te werken. En zo geschiedde! Vrijwilliger Christophe Depaepe vertelt over zijn cultuur- en erfgoedtips voor thuis of in de buurt.

Kies een favoriet boek uit, welke is het?

Thuis heb ik een vrij uitgebreide collectie aan boeken, maar ook US Comics, Eurostrips en Manga.
Dus één boek uitkiezen is voor mij niet zo gemakkelijk. Als ik dan toch er ééntje moet uitpikken is het The Hobbit en natuurlijk ook de opvolgers The Lord of the Rings trilogie door J.R.R. Tolkien.

Welke gebouw wandel je nooit voorbij zonder op te kijken?

Dat is de oude goederenloods vlakbij het station van Izegem. Het is één van de laatste loodsen in originele staat en het is een wonder dat deze nog niet tegen de vlakte is gegaan om plaats te maken voor vastgoed.

Welk streekgerecht maak je graag klaar?

Ik heb niet echt een favoriet streekgerecht en ben ook niet meteen een keukenprins. Wel ben ik een liefhebber van de wereldkeuken en dan is het vooral de Japanse keuken die bij mij in de smaakt valt.

Welke wandeling is de moeite waard?

Ik ga graag en veel gaan wandelen: zowel in de stad, het bos en aan de kust. Je vindt overal wel mooie plaatsen om te wandelen.

Wat is jouw favoriete beeld uit de Erfgoedbank Midwest en wat kan je er ons over vertellen? 

Mijn favoriete beeld uit de Erfgoedbank is ‘trein in het station van Roeselare’. Ik ben namelijk een groot liefhebber van treinen: thuis heb een collectie van miniatuurtreinen met een bijhorende baan. Ik kan uren kijken naar de passage van treinen in een station, dat is voor mij rustgevend.