Intergemeentelijk archiefteam

Wat doet IGA?

In het najaar van 2015 werd het intergemeentelijk archiefteam (IGA) boven de doopvont gehouden.

IGA staat in voor de uitbouw van een goed analoog en digitaal archiefbeheer bij een aantal Midwest-besturen. In de dagelijkse werking is er ook een nauwe samenwerking met de collega's van het cultuur- en erfgoedplatform BIE.

De aansturing van het archiefteam gebeurt door de coördinator die meteen ook het eerste aanspreekpunt is voor de verschillende besturen. De coördinator werkt een plan van aanpak uit voor een goede basiszorg van het archief en dit op maat van elke gemeente. Er wordt volop gewerkt aan de inventaris van de aanwezige archiefmaterialen en het serieregister. Ook de digitale mappenstructuur en het correct bewaren en archiveren van digitale documenten wordt onder handen genomen, dit is de verantwoordelijkheid van de twee deskundigen digitaal documentenbeheer. Een archiefmedewerker ondersteunt het team door het toepassen van de opgestelde selectielijsten en vernietigingslijsten. Deze medewerker neemt ook het klasseren, schonen en archiveren van dossiers en documenten voor zijn rekening.

Werkingsgebied

IGA werkt voor acht lokale Midwest-besturen: Izegem, Ledegem, Hooglede, Moorslede, Oostrozebeke, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Daarnaast werkt IGA ook voor Woondienst regio Izegem en neemt bij de WVI een adviserende rol op in het kader van een toekomstige verhuis.

Documenten

  • 2022_werkingsverslag_IGAMidwest.pdf 5,8 Mb

Contact

Adres
Ooststraat 35 , 8800 Roeselare
Tel.
051 26 87 49
archief@midwest.be