Gemeenten uit Midwest ondersteunen inwoners naar Jobbonus

De Midwestgemeenten ondersteunen burgers die drempels ervaren naar het registreren van hun rekeningnummer om de jobbonus te ontvangen.

Wie minder dan 2500 euro bruto verdient, komt mogelijk in aanmerking voor een jobbonus.

Wie recht heeft op de jobbonus wordt op de hoogte gebracht via brief per post of in jouw eBox. Om de jobbonus te ontvangen moet je je rekeningnummer ingeven op “Mijn Burgerprofiel”

Hoe je dit doet zie je in onderstaand filmpje:

Hulp bij het invullen

Het ingeven van het rekeningnummer is niet voor iedereen even makkelijk. De steden en gemeenten in Midwest ondersteunen inwoners die problemen hebben met het registreren van hun rekeningnummer. In de meeste gemeenten kun je voor vragen over de jobbonus terecht bij het OCMW of sociaal huis. Voor technische ondersteuning kan je ook terecht in de bibliotheek of in een lokaal dienstencentrum.

Wil je weten waar je in jouw stad of gemeente hulp kan krijgen? Of heb je graag telefonische ondersteuning? Dan kan je terecht op de infolijn 0800-61106.

Resultaten

Midwest vroeg de besturen om hun inspanningen hierrond te registreren zodat een beeld verkregen wordt van het profiel van de personen met digitale problemen en de ondersteuning die geboden werd. We ontvingen resultaten van de besturen Roeselare, Wielsbeke, Ruiselede en Lichtervelde. Dit zijn enkele resultaten:

  • Er werden al 80 burgers geholpen bij het registreren van hun rekeningnummer. Geëxtrapoleerd naar de volledige regio gaat dit over bijna 229 burgers.
  • De hulpvragers waren voor 56% vrouwen, 44% mannen.
  • De jongste persoon die geholpen werd was 20 jaar. De oudste 65 jaar. 11% was tussen 20 en 29 jaar, 26% tussen 30 en 39 jaar, 20% tussen 40 en 49 jaar, 32% tussen 50 en 59 jaar en 11% 60+ers.
  • Bij 66 van de 80 hulpvragen werd het rekeningnummer ingevoerd door de medewerker van de gemeente. In de andere gevallen werd ondersteuning geboden om zelf het rekeningnummer in te voeren op MijnBurgerprofiel of ook geholpen met de installatie van ItsMe.