‘Geef om erfgoed’: financiering van kleinschalige erfgoedprojecten

De cultuur- en erfgoedsector is een onmisbare schakel van creatieve verstrooiing in deze grijze lockdown periodes. Zeker in crisistijden – maar ook daarbuiten -  is elke extra steun ervoor altijd welkom.

Naast de bestaande overheidssteunmaatregelen kan ook het brede publiek geld in het laatje brengen via crowdfunding of publieksfinanciering, een  interessante alternatieve of aanvullende manier om je erfgoedproject te financieren.
Of het nu gaat om de publicatie van een boek (over bijv. ‘Cyriel De Smet’ of ‘Coronaverhalen uit een woonzorgcentrum’), wijkwerking (bijv. ‘Borrekesveld leeft’), een ambacht (bijv. ‘Bierbox’ of ‘Op steen gemalen’)… Het publiek geeft naar eigen vermogen je project een financieel duwtje in de rug en krijgt er een symbolische beloning voor terug.

In vergelijking met andere crowdfunding platformen onderscheidt Growfunding zich door de donateurs te laten deelnemen aan je project, met andere woorden hoe hoger de schijf van hun donaties hoe meer ze worden uitgenodigd om actief deel te nemen aan je erfgoedproject, hoe nauwer ze zich betrokken gaan voelen bij het erfgoed dat je beheert. Nieuwe netwerken ontstaan,  nieuwe fans, een win-win situatie dus!

Loop je al een tijdje rond met een wild idee? Of heb je reeds een goed doordacht erfgoedproject? Het maakt niet uit, Growfunding geeft je advies op maat via coaching en workshops. Een persoonlijke coach helpt je met het ontwikkelen van een succesvolle crowdfundingscampagne en brengt je in contact met nieuwe mensen en interessante netwerken. En dit alles aan een tarief van slechts 10% van het 100% opgehaalde bedrag!

BLOGS EN ARTIKELS

HANDBOEK CIVIC CROWDFUNDING