GBO uit de startblokken

Na de GBO kick off in april, kwamen in juni de werkgroep toegankelijkheid, de werkgroep onderbescherming en de kerngroep voor het eerst samen.

Verspreid over de groepen zijn er 35 geëngageerde hulpverleners die de krachten bundelen om de toegankelijkheid van de drie eerstelijnsactoren van het GBO te verhogen en onderbescherming weg te werken voor elke burger in de gemeenten van de eerstelijnszones RITS en Midden WVL.

Wil je ook je schouders zetten onder het GBO? Kandidaten voor de werkgroepen en de kerngroep zijn nog steeds welkom! Je kan aansluiten door te mailen naar magalie.popelier@midwest.be of johan.vandenbussche@midwest.be .

In het najaar biedt het GBO de mogelijkheid aan hulpverleners om over het muurtje van elkaars werking te kijken. Een 40tal medewerkers schreef zich al in voor een kijkstage. Deze kijkstage biedt de opportuniteit om elkaars werking (beter) te leren kennen. Dit kan de drempel verlagen om elkaar sneller en efficiënter te contacteren. Dit komt dan weer de hulpverlening voor de burger ten goede. 

Ben je tewerkgesteld bij één van de drie GBO-actoren ( OCMW, CAW, DMW) en wil jij ook een kijkstage volgen, schrijf je dan in via deze link .