G-Sport Festival in Midwest

Sport Midwest organiseert op donderdag 16 juni het G-Sport Festival voor kinderen met een beperking in de leeftijdscategorie van 8 tot 18 jaar.

Het G-Sportfestival is een sporthappening waarbij wij de jongeren laten kennis maken met allerlei G-sporten en hen motiveren om te bewegen op hun eigen tempo en ritme. Dit jaar gaat het door op de Schiervelde te Roeselare.

De deelnemers hebben de keuze uit een laagdrempelig aanbod van 28 beweeg- en sportactiviteiten (voetbal, zwemmen, wandelen, go-carts, fietsen, boccia, G-turnen, …) aangeboden door G-clubs en verengingen binnen Midwest, Sport Vlaanderen, MOEV & Parantee Psylos.

Niet minder dan 374 kinderen nemen deel aan dit G-Sport Festival verdeeld over 11 schoolinstellingen en 28 individuele klassen.

Tijdens het G-Sportfestival wordt een festivalgevoel gecreëerd als bijkomende randbeleving.

Bij aankomst krijgen de deelnemers een cool festivalbandje en wordt het festival geopend met een openingsmoment met festivaldans, aangeleerd in de weken voor het G-Sport Festival op school.

Tijdens de middag is er een DJ die zorgt voor de nodige deuntjes om de jongeren een chill-gevoel te bezorgen in een aangename setting met strandstoelen.

Sport Midwest zet hiermee niet alleen G-sport in de kijker maar bezorgt de jongeren een aangename en sportieve dag!