Plank #70 Revisited: Filip Naessens

Filip Naessens is een elektricien uit Waregem die na z’n uren ook graag in zijn houtatelier vertoeft. We schrijven begin december 2018 en hij is aan het nadenken over een kerstcadeau voor zijn kinderen. Het ontbreekt hem nog aan een basiselement als hij via Facebook over de verdeling van de houten Romeinse planken hoort. Met een smoes verplaatst hij zich die vrijdagavond naar Roeselare, maar als WTV daar opduikt, kan hij niet anders dan zijn geschenkplannen aan vrouwlief opbiechten.

Tijdens de nadagen van de 100-jarige herdenking van WOI waren ze op het Provinciaal domein Palingbeek een viertal beeldjes van het Coming World Remember Me-project gaan ophalen. Deze wilde hij op een sokkel monteren en de kloeke Romeinse plank #70 diende daar uitermate goed voor. Hij zaagde ze in vier gelijke delen en boorde in elk deel centraal een gat, waar een stuk betonijzer in vastgeslagen werd. Daar bovenop plaatste hij dan telkens één van de CWRM-beeldjes. Op deze manier werd de Romeinse bezetting ca. 2.000 jaar geleden verbonden met het einde van WOI 100 jaar geleden.

Op kerstavond 2018 werden de beeldjes van onder de kerstboom getoverd. De drie kinderen gaven hun beeldje elk een plekje in huis. Het vierde beeldje gaf Filip aan zijn vrouw en het kreeg een plekje thuis op de kast. Ze zijn er nog steeds heel blij mee, want toen de zoon recent verhuisde, was zijn beeldje het eerste dat hij in de nieuwe woning plaatste.

Filip heeft ook nog plank #7 liggen, wachtend op uitvoering van enkele ideeën, waarbij keramische ‘open mind’ - beeldjes en prikkeldraad uit WOI een rol zullen spelen. Wordt vervolgd …

Meer realisaties van Planken Revisited