Erfgoed in/uit de klas!

Erfgoeddag 2022 wil de band tussen erfgoed en onderwijs versterken. Met de roepnaam 'Erfgoeddag maakt school!' belicht het evenement de mogelijke wederzijdse aantrekkingskracht om het erfgoed naar en uit de klas te brengen.

De ‘klassieke’ Erfgoeddag op zondag 24 april 2022 voor het brede publiek krijgt daarom uitzonderlijk een verlengstuk met de week erna, van maandag 25 tot en met vrijdag 29 april 2022. Leerkrachten en leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs kunnen dan zowel binnen als buiten de klasmuren van (school)erfgoed proeven.

Wat betekent dit concreet? Hoe pak je dat samen aan?

Lees de inspiratiebrochure

 

Of verzamel ideeën tijdens de regionale infosessie voor het erfgoedveld op dinsdag 12 oktober in het Klein Seminarie te Roeselare. Ook de leerkrachten lager en secundair onderwijs uit de regio BIE Midwest worden uitgenodigd op een info- en brainstormsessie in hun eigen stad of gemeente.

Schrijf je in voor de sessie op 12/10

 

Vormingsaanbod FARO

Nog wat koudwatervrees om met het thema educatie en erfgoed aan de slag te gaan?
Deze acht initiatieven stomen u klaar voor Erfgoeddag 2022

 

Evaluatie EGD format

Laat je stem horen als lokale organisator/coördinator van een Erfgoeddagactiviteit de voorbije jaren! Wat kan er beter, anders? Hoe helpt het evenement mee uw doelstellingen te realiseren?
Vul de anonieme online enquête in van marktonderzoeksbureau Profacts, in opdracht van FARO. Het neemt 20 minuten in beslag en je kan deelnemen tot 8 oktober 2021.