Elke Stap en Elke Trap telt!

Iedereen voelt zich beter bij voldoende beweging. Een goed startpunt is 10.000 stappen per dag zetten. En deze stappen beginnen al bij jouw voordeur, want kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt kunnen al heel wat extra stappen opleveren.

Kleine stappen voor jou maar een reuzensprong voor je gezondheid!

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen zonder naar de sportclub te gaan. Stappen kan je overal! Thuis, op het werk, voor de dagdagelijkse verplaatsingen in het verkeer, met je kinderen naar school, in je vrije tijd, voor een winkel-of horecabezoekje.

Wat is de suggestie van de dag; 10.000 stappen!

Hoeveel stappen moet je dan zetten voor een gunstig effect op je gezondheid? 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 7.000 tot 8.000 voor 65-plussers. Maak je niet ongerust over het aantal want elke stap telt! Ook kleine vorderingen maken al een verschil.

Klinkt 10.000 stappen heel veel in de oren voor jou? Ga dan met mondjesmaat meer bewegen. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting. Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor jouw gezondheid!

Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter. En al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt mee voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Zo werk je ook mee aan het milieu en de mobiliteit van je gemeente !

Zet ook die eerste stap of trap!  Elke dag opnieuw!

De boodschap ‘Elke stap en elke trap telt’ is nu ook zichtbaar in het straatbeeld met stappensignalisatie bij de vier gemeenten waar onze preventiewerker gezondheid (San Maes) actief is: Ingelmunster, Izegem, Oostrozebeke en Lendelede. Er zijn wegwijzers en borden die het streefdoel van 10.000 stappen per dag tastbaar maken door afstanden uit te drukken in het aantal stappen en fietsminuten. Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het dorpsplein. Of tussen de bakker en de slager. Want lokaal kopen gaat goed te voet!

Daarnaast zie je ook hier en daar borden met leuke boodschappen waarmee we het beweeggedrag een duwtje in de goede richting geven. Zo worden alle inwoners ondergedompeld in een stapvriendelijke buurt! 

Doe jij ook mee? En probeer jij vanaf nu ook jouw dagdagelijkse verplaatsingen per fiets of te voet te doen?! Lees hier meer over 10.000 stappen.