Duizend bommen en granaten

Deze expo van het West-Vlaams Archievenplatform is het resultaat van een samenwerking tussen 26 archiefdiensten. Ook heel wat archiefdiensten uit de Midwest-regio zetten mee hun schouders onder deze expo: Gemeentearchief Lichtervelde, Intergemeentelijke Archiefdienst Midwest (Gemeentearchief Hooglede, Stadsarchief Izegem, Gemeentearchief Ledegem, Gemeentearchief Moorslede en Gemeentearchief Wielsbeke), Stadsarchief Roeselare en Stads- en OCMW-archief Tielt.

De tentoonstelling focust op de oorlogsschade in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog in onze provincie en het herstel ervan in de jaren erna. De focus ligt op de materiële schade aan gebouwen, zoals huizen, fabrieken, scholen en kerken. Voor beide Wereldoorlogen is de expo opgebouwd volgens de indeling: 1) oorlogsschade, 2) de administratieve afhandeling, 3) de wederopbouw of herstelling en 4) een aantal uitgewerkte casussen.

Momenteel kan je deze rondreizende expo nog tot en met 31 mei 2021 bezichtigen in het koetshuis Mulle de Terschueren in Tielt. 

Foto's