Digihelpers Frank en Eddy in de kijker

Terwijl digitale inclusie steeds meer aandacht krijgt, zijn Frank en Eddy in Izegem al geruime tijd actief als digihelpers in het lokaal dienstencentrum de Leest. Benieuwd naar wat ze te vertellen hebben?

In Izegem schitteren twee digitale helpers, Frank en Eddy, die na hun actieve loopbanen een nieuwe roeping hebben gevonden in het assisteren van hun medeburgers op het gebied van digitale kennis. Beiden hebben een unieke benadering van het delen van kennis en dragen op verschillende manieren bij aan de digitale inclusie van de lokale gemeenschap.

Frank, een voormalige gemeenteambtenaar, heeft gedurende 17 jaar zijn passie voor informatica gedeeld als docent bij SyntraWest. Zijn expertise varieert van basisprogrammering tot het overbrengen van complexe technische concepten in begrijpelijke mensentaal. Na zijn pensionering vond hij een nieuwe roeping als computerassistent in de Leest sinds 2018, waar hij zijn kennis inzet om vragen van mensen te beantwoorden, variërend van technische problemen tot eenvoudige taken zoals het overzetten van foto's van een smartphone naar een computer.

Frank is ook betrokken bij NEOS, waar hij lessen geeft over smartphones. Zijn favoriete app is Digihandig. Met DigiHandig kunnen beginnende smartphonegebruikers alles leren over de mogelijkheden van de smartphone. Zijn filosofie benadrukt het belang van zelflerend vermogen en de kracht om digitaal handig te zijn.

Eddy, met een rijke achtergrond in planning bij New Holland, heeft na zijn pensioen zijn passie gevonden in het assisteren van anderen op het gebied van computergebruik. Als computerassistent in de Leest sinds 2011 geniet hij van zijn werk en benadrukt hij het belang van technische kennis in combinatie met sociale vaardigheden. Voor Eddy is het omgaan met mensen een essentieel onderdeel van zijn werk, en hij moedigt mensen aan om zonder aarzeling hulp te vragen.

Met zijn specialiteit in hardwareproblemen en zijn bereidheid om te helpen met apps zoals Itsme, … speelt Eddy een cruciale rol in het ondersteunen van de lokale gemeenschap bij digitale uitdagingen. Zijn gevulde agenda met hobby's, waaronder zijn liefde voor computers, weerspiegelt zijn toewijding aan het blijven bijdragen aan het digitale welzijn van Izegem.

Na al die jaren kan de digihulp van Frank en Eddy niet meer gemist worden in Izegem. Hun inzet en enthousiasme zijn een inspiratie voor velen!