De Warmste Zondag van december

In 2018 vierde erfgoedcel TERF haar tiende verjaardag. Dat deed ze met tien verjaardagsactiviteiten. Zo passeerden succesvolle initiatieven zoals ‘Zot van erfgoed’, ‘Het wetenschapsfeest’, ‘Vertelmoekes’, ‘Lichtervelde ondersteboven’ en ‘De archiefbrunch’ de revue. Met dé verjaardagsknaller  ‘De Warmste Zondag van december’ sloten we dit feestelijk jaar af! 

De Warmste Week van Studio Brussel bracht inspiratie en dankzij de samenwerking met POM West-Vlaanderen, OC West en de stad Roeselare kon het BIE team een groot familievriendelijk event organiseren op zondag 2 december 2018 in het Huis van de Voeding te Roeselare. 

 

Programma: 

KERSTGESCHENKENBEURS (10 – 17u) 
Met 27 beursstandhouders bij wie je originele geschenken voor onder de kerstboom kon kopen: handmade keramiek, juwelen, schrijfgerief, papierwaren, baby- en kinderartikelen, miniatuur wielrenners, glaswerk, streekproducten… Maar ook museumshopartikelen, duurzaam speelgoed, T-shirts, artwork… 

VEILING EN SCHATTING (voor- en namiddag) 
Bracht de beurs geen soelaas? Geen nood, meer dan 100 objecten van alle slag en soort werden aan democratische startprijzen per opbod verkocht door een veilingmeester in de voormiddag.  
’s Namiddags lieten de ingeschreven bezoekers hun erfstukken en andere objecten naar waarde laten schatten door een expert en kon het aanwezige publiek meteen de rijken van de armen onderscheiden. 

GRATIS KINDERANIMATIE (doorlopend) 
Zowel op de gelijkvloerse verdieping (interactief joblabo voeding, houten speelfort en doolhofkasteel) als op de beursplek op de eerste verdieping (winterverhalen en -poëzie door de leerlingen van STAP, kinderkapsalon en -grime, volksspelen…) leefden de kinderen zich uit. Maar ook aan de mama’s en papa’s was gedacht met een massagestand, een retro kerstfotoshoot… 

STREEKBIERENFESTIVAL (14 – 17u) 
Met een proefglas in de hand proefden meestal de papa’s in Brasserie PUUR op de gelijkvloerse verdieping van West-Vlaamse streekbieren om nadien (nuchter?) het pand te verlaten met vijf gratis streekbieren. 

FOOD & DRINKS (doorlopend) 
Ontbijten, aperitieven, lunchen, broodjes, soep, warme wafels… Onze Warmste Week bar en Brasserie PUUR legde het publiek culinair in de watten. 

 

Goede doel  

Alle opbrengsten (deelnemersgeld beursstandhouders, schatting en streekbierenfestival, commissie geveilde objecten, Warmste Week barinkomsten…) vloeiden terug naar Pleegzorg West-Vlaanderen vzw  die een warm nest aanbiedt aan kwetsbare kinderen in de Roeselaarse regio.  

 

 

Foto's