De Ronde van Midwest laat senioren bewegen

Jaarlijks organiseert Sport Midwest de West-Vlaamse seniorensportdag. Omwille van COVID-19 kon deze activiteit twee jaar op rij niet plaatsvinden. Sport Midwest bleef niet bij de pakken zitten en organiseert daarom deze zomer een leuk alternatief voor de senioren: De Ronde van Midwest.

Elke Midwestgemeente of -stad heeft een breed en gevarieerd activiteitenaanbod voor senioren. Iedere senior kent het aanbod van zijn of haar gemeente maar kennen ze het aanbod van de buurgemeenten? 

Met de Ronde van Midwest willen we net dat mooie aanbod breed bekend maken. We laten de senioren bewegen voorbij de grenzen van hun eigen gemeente. Ze kunnen dat doen met wie ze willen en op het moment wat hen best uitkomt. De Ronde van Midwest voorziet per gemeente of stad een leuke activiteit. Het gaat over fietstochtjes, boogschieten, museumbezoek, fotozoektocht, geocache, street art wandeling, enzoverder.

Deze brochure brengt niet alleen activiteiten, de senioren krijgen meteen ook alle contactgegevens voor seniorensport in de regio.

Het ultieme doel is om senioren (meer) te laten bewegen in de Midwestregio. Neem je als senior deel aan acht van de zestien activiteiten, dan krijg je een leuke draagtas van Sport Midwest. Een deelnamekaart kost vijf euro en kan aangekocht worden in de specifieke verkooppunten vermeld in de brochure.