De negen zomertips van BIE

Geen tijd om je te vervelen deze zomer. Het BIE-team selecteerde enkele zomerse must-do’s in Midwest!

Elien | Fiets langs het voormalige ‘Operationsgebiet’

De bewegwijzerde Duits hinterland 14-18 fietsroute dateert al uit 2016, maar is nog steeds een aanrader vol onroerend erfgoed. Je komt er bijvoorbeeld langs enkele goed verborgen relicten zoals deze bunker, gelegen onder (letterlijk!) de Kortemarkstraat. Maar ook de Duitse militaire begraafplaats in Hooglede blijft een bezoekje waard. Sinds kort krijg je er aan de hand van een app met Augmented Reality uitleg van de Duitse verpleegster Ida.

Meer info

Karen | Pure nostalgie in Dadipark 

In Dadizele strijkt van 7 tot 23 juli opnieuw een gratis doepark neer. Kinderen halen hun hartje op op de vele springkastelen, een reuze ballenbad en speelplein. Voor de iets ouderen onder ons betekent het pure nostalgie, versterkt in de interactieve expo. Uren speelplezier voor klein en groot!

Meer info

Trui | Heerlijk vertoeven tijdens een terrasconcert

Deze zomer zet Cultuurcafé De Leest in Izegem opnieuw haar deuren wagenwijd open voor een reeks gratis terrasconcerten. Op 24 juni wordt het startschot gegeven door Yip, maar mis vooral ook de afsluiter op 23 augustus niet: Hyde the Jekyll, één van de eerste Verse SprUitjes-bands die zich in 2020 op het podiumtalenten-platform van Midwest registreerde.

Meer info

Anke | Zoek naar Schatten van Vlieg

Elke zomer opnieuw verbergt Vlieg een schat ergens in Eperon d’Or  en KOERS. Museum van de Wielersport. Om de schat te vinden, moet je tal van spannende proefjes doen. Ga een zomer lang (speur)neuzen in de rijke geschiedenis van beide musea.

Eperon d'Or  en KOERS

Aline | Heerlijk picknicken in mooi decors

Tot 30 september kan je in -onder andere- het Sterrebos genieten van een picknick in het groen. Je vooraf gereserveerde picknickmand haal je op in de picknickkast in het bos. Naast heerlijk picknicken, geef je ook je ogen de kost. Het kasteel en de plataan van maar liefst 200 jaar oud creëren samen een idyllisch panorama.  

Meer info

Marjoleine | Bestemming: bib!

Ben je tussen 3 en 18 jaar? Doe dan deze zomer mee met Bestemming: bib! In iedere deelnemende bib in de regio kan je een reispas afhalen met vier leestrips op. Voor elke trip lees je een boek en krijg je een stempel. Heb je een volle reispas? Dan kom je op het einde van de zomer in een loting terecht en kan je leuke prijzen winnen. Alle info vind je op de website van je lokale bib.

Nele | Ontdek het gedeeld verleden van regio Midwest

Wat is het gedeeld verleden van regio Midwest? Welke lokale erfgoedverhalen zijn van grote waarde? Afgelopen jaar brachten we dit in kaart met acht erfgoedlijnen. Ontdek ze voor het eerst in de zomerexpo ‘Roeselare geworteld in erfgoed’, vanaf 23 juni in Ter Posterie!

Meer info

Willem | Vier de Nationale Feestdag met een Vers SprUiTje

Op 21 juli kan je op de Grote Markt van Roeselare terecht voor een muzikaal feestmaal. De apero wordt voorzien door Crêpe Brulée, veelzijdige West-Vlaamse talenten die een mix van jazz, folk en rock ’n roll brengen. Zij wisten begin dit jaar ook nog de Verse SprUiTjes-Publieksprijs in de wacht te slepen. Hun naprogramma wordt voorzien door de jonkies Pauline Slangen en Pommelien Thijs.

Meer info

Hugo | Ontspannende klimaatwandeling

Het klimaat, er wordt heel wat over gezegd en geschreven. Soms zou je er stress van krijgen. Daarom organiseert Natuurpunt de Torenvalk een mooie ontspannende zomerwandeling in Zwevezele. Al wandelend geniet je van de omgeving en leer je bij over het klimaat. 

Meer info