De bib, mijn tweede thuis

De bibliotheken van Midwest zijn plekken waar iedereen welkom is. Het zijn tweede huiskamers van de burgers; zowel verblijf- als ontmoetingsplekken waar het aangenaam vertoeven is. Met de gloednieuwe bibliotheekdraagtassen willen de bibs van Midwest deze visie in de verf zetten. Spotte jij ze al?
De bib als derde plek

Bibliotheken zijn al lang meer dan boeken alleen. Het zijn derde plekken, van en voor iedereen. Je kan er onder andere terecht voor digihulp, vormingen, gezellig samenzijn en zoveel meer. “Het ontwerp straalt compleet het huiskamergevoel uit waar we met onze bibliotheeksamenwerking naar streven.” aldus Ria-Beeusaert-Pattyn, burgemeester van Lichtervelde en voorzitter cluster cultuur Midwest.

1 lidkaart = 1 draagtas

De draagtassen kaderen in het gedeeld lidmaatschap van de bibliotheken van Midwest. Dankzij de nauwe regionale samenwerking binnen de regio kan je namelijk met 1 lidkaart terecht in maar liefst 14 bibliotheken: Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Je betaalt jaarlijks slechts 1 keer lidgeld voor al deze bibliotheken samen.