Midwestival brengt Cultuursoiree op feestelijke hoogte

Het is ondertussen een meer dan gevestigde waarde in onze regio: de Cultuursoiree brengt in ludieke stijl een overzicht van de projecten die het cultuur- en erfgoedplatform het afgelopen jaar realiseerde én blikt vooruit op wat de komende tijd nog op de planken ligt.

Dit jaar stond alles in het teken van Midwestival. Een enthousiaste bende festivalgangers kwam afzakken vanuit alle hoeken van Midwest naar de schitterende vierkantshoeve ’t Oud Gebinte in Izegem. Met een polsbandje om en wat jetons op zak, kregen ze een line-up voorgeschoteld om ‘u’ tegen te zeggen. Hoofdact De Wilfrieds (zang/gitaar, cello en contrabas) kent haar festival-classics en stelde ondertussen het publiek op de proef met quizvragen over de BIE-projecten. De vaste ‘1-minuutronde’ had wat weg van een hiphop-concert en tenslotte leerden we heel wat over muzikale kennis van het publiek: wie kent het liedje dat schuil gaat achter de intro die De Wilfrieds lieten horen?  

Na alle info en quiz-inspanningen was het hapje, drankje en gezellig netwerken met zicht op de Izegemse akkers en velden, het perfecte einde van -alweer- een geslaagde Cultuursoiree.