Cijfers registratie digihelpers 2023

In 2023 werden heel wat mensen geholpen door onze digihelpers, we zetten graag even enkele cijfers op een rijtje.

Op heden zijn er 58 gemotiveerde digihelpers actief in de regio Midwest. De digihelpers staan ter beschikking om individuele vragen gratis en vrijblijvend te beantwoorden. Inwoners kunnen hulp krijgen tijdens één van de 43 (!) digihulpmomenten per maand. 

Sinds mei 2023 (start registratie) hebben we met z’n allen maar liefst 889 keer iemand geholpen met vragen over digitale toepassingen, waarvan 647 unieke personen. We zien dat het aantal hulpvragen per maand toeneemt (gem +30 vragen), wat wil zeggen dat meer en meer mensen hun weg vinden naar de digihulp. 242 (27%) van de mensen is al meer dan één keer langsgekomen tijdens de digihulp.

Zoals verwacht gaat het vooral over personen van 55 jaar of ouder die beroep doen op onze digihelpers (85% van de hulpvragen). Een opvallende vaststelling is dat het voornamelijk vrouwen zijn die langskomen tijdens digihulp (60%).

Ongeveer 20% van de hulpvragers hadden meerdere vragen voor de digihelpers. 

Maar het gaat niet alleen om de aantallen. Tijdens de digihulpmomenten komen de hulpvragers langs met een breed scala aan vragen, variërend van basisvaardigheden zoals e-mailen en het aanmaken van een nieuw contact, ... tot meer geavanceerde kwesties zoals online veiligheid. De top drie meest gestelde vragen gaan over Itsme (installatie en gebruik), e-mailgerelateerde zaken (versturen, bijlage openen, foutmeldingen, ...) en vragen over het overzetten of delen van bestanden (foto’s van smartphone naar laptop, ...).  

Deze gegevens kunnen ons helpen om het aanbod te verbeteren en nog relevanter te maken voor onze doelgroep. We willen jullie bij deze vragen om het registratieformulier consequent in te vullen. 

Heb je nog vragen of suggesties? Wensen jullie graag de cijfers te ontvangen over jullie gemeente? Laat het ons dan weten via digibanken@midwest.be