Cijfers registratie digihelpers - eerste kwartaal 2024

Meer en meer mensen in onze regio doen een beroep op digihelpers, zo blijkt uit het registratieformulier dat door de digihelpers wordt ingevuld na elke sessie.

Op heden zijn er ruim 60 gemotiveerde digihelpers actief in de regio Midwest. De digihelpers staan ter beschikking om individuele vragen gratis en vrijblijvend te beantwoorden. Sinds mei 2023 (start registratie) hebben we met z’n allen maar liefst 1621 keer iemand geholpen met vragen over digitale toepassingen, waarvan 1211 unieke personen. 21,5% van de bezoekers is al meer dan één keer langsgekomen tijdens de digihulp. 

We zien de laatste weken een grote stijging aan geregistreerde hulpvragen. Meer en meer mensen vinden hun weg naar de digihelpers. Sinds januari 2024 kwamen er namelijk al 738 bezoekers naar de digipunten. Er zijn 43 digihulpmomenten binnen onze regio per maand. Dat zijn dus gemiddeld 5 hulpvragen per digihulpmoment. De gemeenten/ steden waar het meeste bezoekers langskomen met vragen zijn Roeselare, Tielt, Ardooie en Wingene.  

Aan alle digihelpers: bedankt voor jullie registraties en inzet!