Cijfers digitale inclusie oktober 2023

We zijn verheugd om jullie een update te geven over ons project Digitale Inclusie binnen de 16 Midwest-gemeenten. We willen graag enkele cijfers uit de registratie met jullie delen.

Wat de cijfers betreft, hebben al 277 deelnemers bereikt in de afgelopen maanden, waarvan 212 unieke deelnemers. Zoals verwacht gaat het vooral over 55+ers en vinden meer vrouwen hun weg naar de digihulp dan mannen.  

Ongeveer 20% van de hulpvragers hadden meerdere vragen voor de digihelpers.  

Maar het gaat niet alleen om aantallen. Het gaat ook om de persoonlijke verhalen en uitdagingen van de mensen die we ondersteunen. In de digihulp-sessies zien we een breed scala aan vragen en behoeften, variërend van basisvaardigheden zoals e-mailen en online formulieren invullen tot meer geavanceerde kwesties zoals online veiligheid. De top drie meest gestelde vragen gaan over e-mail-gerelateerde zaken, installeren en gebruiken van Itsme en vragen over online bankieren. Deze inzichten helpen ons om het aanbod te blijven verbeteren en nog relevanter te maken voor onze doelgroep. 

Deze gegevens kunnen ons helpen om het aanbod te verbeteren en nog relevanter te maken voor onze doelgroep. We willen jullie bij deze vragen om het registratieformulier consequent in te vullen.  

Heb je nog vragen of suggesties? Wensen jullie graag de cijfers te ontvangen over jullie gemeente? Laat het ons dan weten via digibanken@midwest.be