Burgemeesters Midwest pleiten voor extra onderzoek in Ventilus-dossier

De 16 burgemeesters van de Midwest-regio  (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene) hebben kennisgenomen van het eindrapport van de technische werkgroep die zich o.a. buigt over het element wisselstroom.

De burgemeesters uit de regio Midwest zijn nauw betrokken bij het dossier Ventilus. Zij hebben kennisgenomen van het eindrapport van de technische werkgroep. Hierbij is vastgesteld dat er geen alternatief wordt voorgesteld voor het bovengronds transporteren van wisselstroom langsheen het traject voorzien langs de E403.

De burgemeesters nemen hierin hun verantwoordelijkheid op ten opzichte van hun inwoners en hun geuite bekommernissen. Daarom is vanuit Midwest aan het Departement Omgeving gevraagd om extra tijd te voorzien om bijkomend onderzoek te doen naar alternatieve voorstellen die o.a. vanuit burgerplatformen voorgesteld worden. Daarnaast pleiten de burgemeesters ervoor om de timing te verruimen om extra kennis te verwerven bij een mogelijk gebruik van gelijkstroom in het Ventilus-project. Via vertegenwoordiging in de werkgroepen, volgt Midwest dit dossier verder op.

Contactpersoon, Bart Dochy, voorzitter cluster milieu Midwest, 0477 76 20 50