Burgemeester Roeselare en Tielt benoemd als eerste voorzitter en ondervoorzitter van de nieuwe intercommunale in regio Midwest

Na de eerste bijeenkomt van de algemene vergadering van de nieuwe Midwest-intercommunale ‘Dienstverlenende Vereniging Midwest’ op 24 april 2018, kwam de raad van bestuur een eerste keer bijeen op 8 mei 2018. Kris Declercq werd aangesteld als voorzitter van de intercommunale Midwest en Els De Rammelaere als ondervoorzitter. Na deze aanstelling, ging de raad van bestuur meteen aan de slag. Agendapunten waren o.a. de aanstelling van een financieel beheerder en de opstart van het wijk-werken (de opvolger van het vroegere PWA – plaatselijke werkgelegenheidsagentschap).

De besprekingen met de 16 Midwest-besturen voor de opstart van deze nieuwe intercommunale werden reeds in 2015 opgestart. Deze nieuwe intercommunale draagt bij tot een versterking van de besturen door een sterkere samenwerking voor gezamenlijke projecten en het aanstellen van gespecialiseerd intergemeentelijke personeel.

Geef een reactie