Broeredag 2024

Op 13 juni vond de jaarlijkse Broeredag plaats, de inspiratiedag voor bibliotheekmedewerkers uit de regio. Dit jaar stond de dag in het teken van het jaartraject 'Derde Plek', waarin de Midwestbibliotheken samenwerken aan het ontwikkelen van een visietekst en transitieplan om bibliotheken om te vormen tot ontmoetingsplaatsen.

De prachtige, herbestemde Beythem Kerke vormde het decor voor een dag vol inspiratie. De dag begon met een boeiende lezing van Ruth Soenen, antropologe en pedagoge met jarenlange ervaring in het coachen van bibliotheken richting ontmoetingsplaatsen. Soenen nam de medewerkers mee in het thema van de community librarian, waarbij de nadruk lag op de rol van de bibliotheek als ontmoetingsplek voor de gemeenschap.

In de namiddag lag de focus op de ruimtelijke aspecten van de bibliotheek als derde plek. Bibliothecarissen kregen praktische tips en inzichten over hoe ze hun bibliotheekruimtes kunnen transformeren om beter aan te sluiten bij de behoeften van hun gebruikers en om een uitnodigende sfeer te creëren.

Broeredag 2024 was een dag vol inspiratie, kennisdeling en samenwerking. De deelnemers gingen naar huis met nieuwe ideeën en energie om hun bibliotheken verder te ontwikkelen als levendige ontmoetingsplekken voor iedereen. De Midwestbibliotheken kijken uit naar de verdere stappen in het jaartraject 'Derde Plek' en de gezamenlijke uitwerking van een visie en transitieplan die de bibliotheken klaarstoomt voor de toekomst.

Foto's