Basiscursus inventariseren (i.s.m. erfgoedcel TERF)

Dit voorjaar organiseert PARCUM een cursus over het opstellen van een kerkinventaris. Moet dit nog gebeuren in jouw parochiekerk en wil je weten hoe je aan de slag kan?

Deze cursus van het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur biedt een dagvullend programma met tal van praktische tips om in je kerk van start gaan met het opstellen van een erfgoedinventaris. Je leert je de kneepjes van het inventariseren. Hoe meet ik een kelk? Hoe fotografeer ik een kazuifel? Hoe beschrijf ik een communiebank?

In de voormiddag geeft Stefanie van der Zweth (PARCUM) een algemene inleiding over het inventariseren van religieus erfgoed. Aansluitend wordt de opgedane kennis getoetst tijdens een praktische oefening. Na de lunchpauze gaan twee workshops dieper in op enkele specifieke aspecten:

  1. De 10 schadefactoren: erfgoed beheren en hanteren (FARO)
  2. Registreren in het Erfgoedregister (departement Cultuur, Jeugd en Media)

PARCUM organiseert deze cursus op verschillende plaatsen in Vlaanderen. De sessie in samenwerking met erfgoedcel TERF vindt plaats op 10 maart 2022 in Wingene.

Praktisch: 10 maart 2022 | Sint-Jozefskerk, Wingenesteenweg 2A, Wingene | 9u-16u | € 20, inclusief handleiding inventariseren

 

Meer informatie en inschrijven