Vogels kijken aan het Veerse meer

stationsplein Tielt
  • zo 11 december 2022 van 07:30 tot 17:30

In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer, ooit een woelige zeearm, nu een kunstmatig brakwatermeer en een Natura 2000-gebied, ontstaan door de bouw van de Zandkreekdam en de Veerse Gatdam in het kader van de Deltawerken. Opp. een goeie 20 km². Met verschillende eilanden in het meer, waarvan 5 die speciaal zijn ingericht voor vogels.

In de zomer een waar paradijs voor watersporters: surfers, zeilers, ....

Maar in de winter zie je een ander publiek, dan is het er veel stiller langs de waterkant. Dan zijn er de vogelspotters die langs komen met verrekijker en telescoop, op zoek naar de vele wintergasten of doortrekkers die hier pleisteren. Hoe kouder in het noorden, hoe beter de waarnemingen. De laatste jaren maken we echter geen echt koude winters meer mee, jammer maar helaas. Want  dan komen immers massaal ganzen, eenden, steltlopers afgezakt naar onze contreien op zoek naar eten en meren en plassen die nog niet dicht gevroren zijn.

We hopen alvast op zaagbekken, eidereenden, pijlstaarten en meer. Misschien een zeldzame velduil, kiekendief of ruigpootbuizerd of een zeearend, wie weet? Verder alvast in de aanbieding : mezen en gorzen, vinken en piepers. Zin om dit met ons mee te beleven?

Vervoer: met auto’s of met busjes afhankelijk van het aantal deelnemers.

Wat meebrengen: picknick, aangepaste kledij, stevige schoenen, verrekijker, telescoop

Prijs leden (volwassenen) 25 €, niet- leden 30 €, jongeren KT-NB 20 €, kinderen ( -12) gratis

Inschrijven voor 5 december bij dirk.willemyns@detorenvalk.be

Locatie

stationsplein Tielt
Stationplein , 8700 Tielt

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Natuurpunt de Torenvalk
Zwartegevelstraat 66 , 8700 Tielt