Opleiding lichaamsgerichte psychotherapie: Ademtherapie

Controleer beschikbaarheid
  • vr 3 juni 2022 tot zo 5 juni 2022
  • vr 1 juli 2022 tot zo 3 juli 2022
  • vr 2 september 2022 tot zo 4 september 2022
Ademwerk (Breathwork) is een overkoepelend begrip dat ademtechnieken en methoden omvat met als doel het fysieke, mentale en spiritueel welzijn te verbeteren.

In de loop van de ontwikkeling van de lichaamsgerichte psychotherapie hebben ademtechnieken altijd een belangrijke, zoniet centrale positie ingenomen. Wilhelm Reich, Stanislav Grof, Leonard Orr en Jack Painter behoren tot de bekendste psychotherapeuten die specifieke ademtechnieken hebben ontwikkeld en beschreven. Deze en andere technieken komen aan bod in deze module.

Tijdens de 3 afzonderlijke blokken krijg je een theoretisch kader waarbij praktijktoepassing en zelfervaring centraal staat. Van Oosterse adempraktijken over het werk van Leonard Orr en Stanislav Grof tot modellen en technieken uit de Westerse psychotherapie en de laatste wetenschappelijke inzichten in fysiologie en neurofysiologie.

Je leert alles over adem en mindfulness, adem en therapie, Reichiaans ademen, adem en integratie, adem en emotieregulatie, de opladende en ontladende ademhaling, hyperventilatie en superventilatie, adem als levensenergie, adem en focussing.

De training bestaat uit 3 residentiële weekends. We starten om 10u op vrijdag en eindigen om 16u op zondag. Catering is inclusief in de prijs.

Locatie

AGAPEBelgium
Oude Heirweg 60 , 8851 Koolskamp (Ardooie)

Prijs

  • Basistarief 2133,45

Leeftijd

vanaf 18 tot 111 jaar

Organisatie

Agape Belgium
Oude Heirweg 60 , 8851 Koolskamp (Ardooie)