Rudi Vranckx- Oorlogen en problemen van onze tijd

Koop tickets
  • do 18 april 2024 van 20:00 tot 22:00
Dit is een UiTPAS activiteit.

"Oorlogsjournalistiek is een puzzel. Hoe meer stukken je kan leggen, hoe dichter je bij de waarheid komt."


In deze lezing brengt Rudi Vranckx verslag uit en geeft duiding bij grote wereldconflicten. Als actief oorlogsreporter zorgt Vranckx steeds voor een heldere blik op actualiteit.


Leidt het conflict in Oekraïne tot de Derde Wereldoorlog? Sinds de Russische invasie in februari 2022 trok VRT NWS-journalist Rudi Vranckx al meermaals naar Oekraïne om er de oorlog te verslaan. De gesprekken met burgers, soldaten en politici brachten hem tot nieuwe vragen die hij besloot te bundelen in een boek. In zijn nieuwe boek "In Oekraïne - dreigt de Derde Wereldoorlog?" (december 2022) gaat Vranckx op zoek naar antwoorden.


Rudi Vranckx is een Belgisch oorlogsjournalist die werkt voor VRT Nieuws. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: ‘Tussen oorlog en leven, ‘De eeuwige oorlog’, Een zomer als geen andere, Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden, IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx, … Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Oorlog om de geesten', 'Kleine Helden’, ‘Mijn Kleine Oorlog’, 'Een zomer als geen andere' en 'In Oekraïne - dreigt de Derde Wereldoorlog'.


Vranckx ontving voor zijn werk als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018. In 2019 kreeg Vranckx ook een eredoctoraat van VUB en ULB.


“Een oorlog is niet het grote verhaal, maar de optelsom van menselijke verhalen. Het is onze taak die verhalen te zoeken.”


Fotograaf: Kathie Danneels
Lezing: Rudi Vranckx


Heeft u een UiTpas aan kansentarief en wenst u een ticket te kopen?
Neem dan contact op met cultuur@wielsbeke.be of 
056 67 32 70. 

Locatie

OC Leieland
Guido Gezellestraat 55 B , 8710 Ooigem

Prijs

  • Basistarief 10
  • -26/+60 8

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

Cultuurdienst Wielsbeke
Hernieuwenstraat 15 , 8710 Wielsbeke